Συχνές ερωτήσεις για τις γυψοσανίδες και τα συστήματα ξηράς δόμησης

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις κατασκευές με γυψοσανίδες!

Τί είναι η γυψοσανίδα και τα συστήματα ξηράς δόμησης;

Απαντάμε στις πιο συχνές ερωτήσεις και απορίες για τις γυψοσανίδες. Τη χρήση, τα πλεονεκτήματα, την τοποθέτηση και τις τιμές τους.

Παρακολουθούμε συνεχώς την εξέλιξη της τεχνολογίας και των συστημάτων ξηράς δόμησης που εφαρμόζουμε στα έργα μας, ώστε να παρέχουμε πάντα τις πιο σύγχρονες ιδέες και λύσεις στις κατασκευές με γυψοσανίδα.
Χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις;
Εμείς στην i-project ΕΠΕ θα χαρούμε να σας ενημερώσουμε. Η φόρμα επικοινωνίας της ιστοσελίδας και το τηλεφωνικό μας κέντρο είναι στη διάθεσή σας για κάθε ερώτηση ή απορία.

1Ξηρά Δόμηση - Συστήματα Ξηράς Δόμησης
Η ξηρά δόμηση είναι ένα ευρέως διαδεδομένο σύστημα δόμησης καθώς τα συστήματα δόμησης με βάση το γύψο προσφέρουν την απόλυτη αρχιτεκτονική ελευθερία καθώς και μια νέα διάσταση στον εσωτερικό σχεδιασμό χώρων. Αποτελεί μια σύγχρονη τεχνολογία στο πεδίο των κατασκευών, η οποία σταδιακά αντικαθιστά τη δόμηση με βαριά διαχωριστικά και οροφές σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Τα προϊόντα και τα συστήματα ξηράς δόμησης βρίσκουν εφαρμογές σε κατασκευές με αυξημένες απαιτήσεις ως προς το σχεδιασμό, τις φυσικές ιδιότητες των κτηρίων και την αισθητική καθώς και σε εφαρμογές όπως π.χ. μη φέροντα διαχωριστικά, επενδύσεις, οροφές, δάπεδα, προσόψεις κλπ.
2Γυψοσανίδα - Παρέχει αντισεισμική προστασία;

Η γυψοσανίδα είναι ένα επίπεδο δομικό στοιχείο που αποτελείται από πυρήνα γύψου, ο οποίος είναι επενδυμένος και από τις δύο του πλευρές με ειδικό χαρτί για μεγαλύτερη αντοχή και καλύτερη επιφάνεια.

Οι κατασκευές από γυψοσανίδες προσφέρουν αντισεισμική προστασία, δεν καταρρέουν και δεν παρουσιάζουν ρήγματα.

3Ποιές κατασκευές μπορούν να γίνουν με τη γυψοσανίδα;
Με την γυψοσανίδα μπορείς να φτιάξεις τοίχους, οροφές, τζάκια, έπιπλα, βιβλιοθήκες, γραφεία, ράφια κ.α, να ηχομονώσεις και να θερμομονώσεις χώρους με πολύ καλά αποτελέσματα.
4Πόσο αντέχει η γυψοσανίδα;
Η γυψοσανίδα δεν διαβρώνεται με τον χρόνο. Η διάρκεια ζωής της είναι πολύ μεγάλη. Οι γυψοσανίδες είναι πάρα πολύ ανθεκτικές και με μεγάλη διάρκεια στο χρόνο, όταν ακολουθηθεί σωστά η διαδικασία εφαρμογής τους. Κάθε σύστημα δόμησης έχει τις δικές του προδιαγραφές.
5Αντέχει η γυψοσανίδα στη θερμότητα και στο νερό;
H γυψοσανίδα που αντέχει σε υψηλές θερμοκρασίες, είναι η πυράντοχη. H γυψοσανίδα δεν αντέχει στο νερό. Για εξωτερικούς χώρους που βρέχονται χρησιμοποιούμε την τσιμεντοσανίδα.
6Η γυψοσανίδα ενδείκνειται για ηχομόνωση;
Η γυψασανίδα σαν υλικό είναι ηχομονωτική. Η τοποθέτηση πετροβάμβακα ενδιάμεσα στο σκελετό, μας προσφέρει καλύτερο αποτέλεσμα.
7Η γυψοσανίδα είναι οικολογική;
Οι γυψοσανίδες έχουν εξαιρετικές οικολογικές ιδιότητες που εξασφαλίζονται από την πρώτη ύλη του φυσικού ορυκτού γύψου. Το πάχος των γυψοσανίδων ποικίλλει, με συνήθη τιμή αυτή των 12,5mm. Άλλα πάχη είναι αυτά των 15, 18, 20, 25 mm, ενώ για ειδικές εφαρμογές οι γυψοσανίδες παράγονται σε πάχος 6,5mm (για μικρής καμπυλότητας κατασκευές), 9,5mm (για κούτελα και διακοσμητικά στοιχεία) ή 10mm (Thermoboards). Το πάχος επηρεάζει την αντοχή, την ηχομόνωση και την πυροπροστασία. Στις σχετικές εφαρμογές το αυξημένο πάχος βελτιώνει τις αντίστοιχες ιδιότητες.
8Τι είναι η τσιμεντοσανίδα;
Η τσιμεντοσανίδα είναι ένα επίπεδο δομικό στοιχείο το οποίο αποτελείται από τσιμέντο και διάφορα αδρανή πρόσμικτα. Είναι οπλισμένη και στις δύο επιφάνειες με ειδικό υαλόπλεγμα υψηλής αντιαλκαλικής προστασίας. Τα συστήματα δόμησης με τσιμεντοσανίδα προσφέρουν μια πιστοποιημένη εναλλακτική πρόταση στη συμβατική μέθοδο κατασκευής με τούβλα.
9Oρυκτή Iνα - Τί είναι και ποιές εφαρμογές έχει;

Οι πλάκες με ορυκτή ίνα παράγονται από φυσικά υλικά. Προσφέρουν εύκολη πρόσβαση στήν οροφή για έλεγχο ή αντικατάσταση καλωδίων, μηχανημάτων a/c, υδραυλικών εγκαταστάσεων.

Η οροφή ορυκτής ίνας υπάρχει σε πολλά χρώματα και σχέδια σύμφωνα με την προτίμηση του πελάτη.

Είναι κατάλληλη για γραφεία και επαγγελματικούς χώρους.

10Μπορώ να έχω επισκέψιμη οροφή;
Βεβαίως και μπορούμε να έχουμε επισκέψιμη οροφή, υπάρχει σειρά πλακών οροφής που ακολουθεί και αυτή τη φιλοσοφία συστημάτων ξηράς δόμησης, προσφέροντας την ευκαιρία να είναι δυνατή η επιλογή του καλύτερου, ανάμεσα σε αναρίθμητες προτάσεις, την τεχνική και αισθητική λύση για κάθε περιβάλλον και κάθε χρήση, τους τεχνικούς κανόνες για την διαμόρφωση οποιουδήποτε τύπου σχεδίου. Η συνεχής ανανέωση των σχεδίων επιφάνειας, δίνει τη δυνατότητα ευελιξίας στις διακοσμητικές απαιτήσεις και ταυτόχρονα καλύπτει κάθε τεχνική προδιαγραφή. Η μέγιστη δημιουργική ελευθερία επιτρέπει το σχεδιασμό μέσα από μια πολύ μεγάλη διαλογή πλακών με διαφορετική διακόσμηση και υλικό, εφαρμοσμένα με διαφορετικό τρόπο, τέτοιο ώστε να δημιουργηθεί η επιθυμητή επιφάνεια.
11Εξωτερική θερμομόνωση
Ας αλλάξουμε τις συνήθειές μας, ήρθε η ώρα να εξοικονομήσουμε ενέργεια! Η θερμομόνωση είναι σημαντικό μέτρο για την εξοικονόμηση ενέργειας. Η βελτίωσή της οδηγεί σε μείωση της απώλειας και αντιστοίχως κατανάλωσης ενέργειας των συστημάτων θέρμανσης, όπως καυστήρες, καλοριφέρ, κλιματιστικά ή άλλα σώματα ψύξης-θέρμανσης και βοηθά στην ταχεία ανάκτηση της θερμοκρασίας του χώρου.
12Εξωτερικές τοιχοποιίες
Οι τσιμεντοσανίδες αποτελούν ένα σταθερό υπόβαθρο, ικανό να αντιστέκεται στα ακραία καιρικά φαινόμενα του αέρα, του χιονιού και της βροχής. Οι τσιμεντοσανίδες συνοδεύονται από μια πλήρη σειρά πιστοποιημένων παρελκόμενων υλικών τα οποία φροντίζουν για την τελειότητα του συστήματος

Επικοινωνήστε μαζί μας!

Tηλ. 210 2512 280

info@i-project.gr

Στην ενότητα Τα Νέα μας θα βρείτε άρθρα με πληροφορίες και συμβουλές για κατασκευές με ξηρά δόμηση