χωρίσματα γυψοσανίδας για διαχωρισμό ενιαίου χώρου
Xωρίσματα γυψοσανίδας
14/09/2016
ανακαίνιση σπιτιού και επαγγελματικού χώρου
Ανακαίνιση – Τι πρέπει να προσέξετε!
27/09/2016
χωρίσματα γυψοσανίδας για διαχωρισμό ενιαίου χώρου
Xωρίσματα γυψοσανίδας
14/09/2016
ανακαίνιση σπιτιού και επαγγελματικού χώρου
Ανακαίνιση – Τι πρέπει να προσέξετε!
27/09/2016
εμφάνιση όλων

Τσιμεντοσανίδες – Χρήση και πλεονεκτήματα!

Οι τσιμεντοσανίδες με μια ματιά!

Εξωτερική τοιχοποιία με τσιμεντοσανίδες – Κατασκευές με τσιμεντοσανίδες – Πλεονεκτήματα

Η τσιμεντοσανίδα είναι επίπεδο δομικό στοιχείο το οποίο αποτελείται από τσιμέντο και διάφορα αδρανή πρόσμικτα. Η τσιμεντοσανίδα είναι οπλισμένη και στις δύο επιφάνειες με ειδικό υαλόπλεγμα υψηλής αντιαλκαλικής προστασίας. Οι κατασκευές με τσιμεντοσανίδες προσφέρουν μια πιστοποιημένη εναλλακτική πρόταση στη συμβατική μέθοδο κατασκευής με τούβλα (εξωτερική τοιχοποιία με τσιμεντοσανίδες).

  • Η τσιμεντοσανίδα είναι ένα εξαιρετικά ανθεκτικό υλικό στην ανάπτυξη μούχλας και μυκήτων, όσο παρατεταμένη και αν είναι η έκθεση στην υγρασία και στο νερό.
  • Προστατεύει τα κτίρια από τις καιρικές συνθήκες, όταν χρησιμοποιηθεί ως εξωτερικό φινίρισμα του κτιρίου.
  • Η ηχομόνωση, η θερμομόνωση και η αδιαβροχοποίηση που προσφέρει στο κτίριο κάνει άμεση την απόσβεση του κόστους της επένδυσής σας.

Ιδιότητες της τσιμεντοσανίδας

Το υλικό της τσιμεντοσανίδας θεωρείται άκαυστο και δεν περιέχει οργανικά πρόσμικτα όπως ξύλο ή χαρτί που είναι ευαίσθητα σε συνθήκες υγρασίας και μπορούν να οδηγήσουν στο σάπισμα ή φούσκωμα του υλικού.

Τρόπος χρήσης της τσιμεντοσανίδας

Ο μελετητής έχει πλέον στη διάθεση του πιστοποιημένα δομικά στοιχεία για να πληρώσει τον φέροντα οργανισμό κάθε τύπου κτιρίου με αξιοπιστία και οικονομία.

  • Η αντισεισμικότητα,
  • η ταχύτητα και
  • η δραστική μείωση του περιττού βάρους της κατασκευής χωρίς κανένα συμβιβασμό στην ποιότητα του κτιρίου

είναι τα κύρια χαρακτηριστικά των κατασκευών τσιμεντοσανίδας.
Οι τοιχοποιΐες με τσιμεντοσανίδα παρουσιάζουν πιστοποιημένη ηχομόνωση, θερμομόνωση και πυροπροστασία. Συγκεκριμένα, με την κατάλληλη μόνωση πετροβάμβακα ένας τοίχος πάχους μόλις 12,5cm μπορεί να επιτύχει έως 54db ηχομόνωση και 120 λεπτά πυροπροστασία.

Προσθήκες

Η λύση στο δύσκολο έργο του μελετητή και κατασκευαστή, ιδιαίτερα στις περιπτώσεις προσθηκών σε υφιστάμενες κατασκευές που έχουν μελετηθεί με παλαιότερους κανονισμούς. Είναι τα πιστοποιημένα συστήματα δόμησης με τσιμεντοσανίδες. Oι κατασκευές αυτές δεν επιτρέπεται να φορτωθούν με τα περιττά μιας συμβατικής τοιχοποιίας από τούβλα.

Οι προσθήκες από μεταλλικό ή ξύλινο φέροντα οργανισμό και συστήματα πλήρωσης ξηράς δόμησης είναι η λύση. Το χαμηλό βάρος της τοιχοποιίας με τσιμεντοσανίδες (από 30 Κg/m2) μειώνει δραστικά τα νεκρά φορτία του φέροντος οργανισμού. Συνεισφέρει τα μέγιστα στην μείωση των σεισμικών φορτίσεων του κτιρίου.

Μετά την ολοκλήρωση του φέροντος οργανισμού της προσθήκης οι κατασκευές με τσιμεντοσανίδες μπορούν να εφαρμοστούν αμέσως. Προσφέρουν λύση, καθαρή και ευέλικτη. Αντικαθιστούν τα τρία παραδοσιακά στάδια εφαρμογής ενός συμβατικού τοίχου. Το χτίσιμο, το σοβάτισμα και των δύο πλευρών (σε τρία στάδια) και το σπατουλάρισμα. Η χρήση πιστοποιημένων εξωτερικών τοίχων με τσιμεντοσανίδες, εξασφαλίζει τη μείωση στο χρόνο κατασκευής χωρίς κανένα συμβιβασμό με την ποιότητα.

Προσόψεις κτιρίων – εξωτερική τοιχοποιία με τσιμεντοσανίδες

Η εξέλιξη της αρχιτεκτονικής και οι απαιτήσεις των σύγχρονων κτιρίων ιδιαίτερα στον τομέα των προσόψεων έκαναν επιτακτική την ανάγκη χρήσης ευέλικτων συστημάτων δόμησης. Τα συστήματα ξηράς δόμησης, με κατασκευές από τσιμεντοσανίδες δίνουν την ιδιανική λύση.

Η τσιμεντοσανίδα είναι ένα υλικό άκαυστο κατηγορίας A1 κατά DIN 4102, ανθεκτικό στην υγρασία, ελαφρύ και εύκολο στην κοπή.
Παρότι οι τσιμεντοσανίδες έχουν πολύ υψηλές μηχανικές αντοχές, μπορούν να καμπυλωθούν σε συγκεκριμένες ακτίνες σύμφωνα με τις αρχιτεκτονικές ανάγκες της πρόσοψης του κτιρίου.

Το πλήρες σύστημα με τσιμεντοσανίδες αποτελείται από υλικά υψηλής αντιαλκαλικής προστασίας, ενώ ο μεταλλικός σκελετός μπορεί να έχει ειδική αντισκοριακή επικάλυψη ανάλογα με τις απαιτήσεις.

Η εταιρία ξηράς δόμησης i-project ΕΠΕ έχει εφαρμόσει σε πολλά έργα της τη χρήση τσιμεντοσανίδας με άριστα αποτελέσματα. Δείτε φωτογραφικό υλικό με κατασκευές από τσιμεντοσανίδα

γιατί…ο χώρος σας και η διαμόρφωσή του είναι και δική μας υπόθεση!

www.i-project.gr